To af landets dygtigste grafiske kunstnere udstiller sammen hos Galleri Lene Bilgrav. Anne Marie Ploug og Svend-Allan Sørensen kalder deres fælles udstilling for Guns & Roses. Udstillingen handler lidt om et rockband, men mest af alt om de to kunstneres inspirationer.

Svend-Allan Sørensens og Anne Marie Plougs første fælles udstilling er som et trykgrafisk sammenskudsgilde bestående af lige dele roser og pistoler. På udstillingen viser de egne værker samt et par værker, som de har skabt i fællesskab specielt til denne udstilling. Kunstnerne har valgt at beskrive udstillingen således:

Guns & Roses er at bruge sine illusioner og lade møder opstå.

Guns & Roses er skud i solskin og roser i tåge.

Guns & Roses er Yin & Yang i Vestergade.

Guns & Roses er krudtslam og Substral.

Guns & Roses er rummet mellem Anne Marie Ploug og Svend-Allan Sørensen.

Guns & Roses er land og by.

Guns & Roses er altankasse og Paradis.

Anne Marie Ploug og Svend-Allan Sørensen har mødt hinanden gennem en fælles interesse for den grafiske kunst. Men der er selvfølgelig tale om to forskellige kunstnere med hvert deres individuelle udtryk. Anne Marie Ploug eksperimenterer ofte med forskellige grafiske teknikker og trykkemetoder i sine værker. Hendes grafiske tryk er unikke, for hun laver kun én af hver. Nogle gange sammensætter hun forskellige tryk til ét værk. Den kunstneriske proces er vigtig for Anne Marie Ploug. Ofte skjuler hun bevidst ikke trykplades kant, eller hun forskubber bevidst motiverne, så en del af værket peger på selve processen.

Svend-Allan Sørensen viser blandt andet et række helt nye træsnit i serien Absurd Birds, som han har arbejdet på siden 2017. Fuglenes forvrængede fremtoning er fremkommet ved hjælp af en scanner og en laserskærer, hvorefter de er trykt på traditionel vis. Derudover viser han en række tryk, hvor motivet er frembragt ved at skyde i træ. Det er kendetegnende for Svend-Allan Sørensen, at han i sin kunst ofte kredser om emner som natur, dyr og jagt. Men samtidigt peger Svend-Allan Sørensen på noget mere end det. For hvorfor er fuglene absurde, og hvorfor bruge våben i frembringelse af værket?

Anne Marie Ploug (f. 1966) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1995. Hun bor og arbejder i København. Hun er blandt andet repræsenteret på Horsens Kunstmuseum, i Statens Kunstfonds samling og Ny Carlsbergfondet, Carlsberg Museum, Skovgaardmuseet, Kaliningrad Art Museum og Islandic National Gallery of Arts

Svend-Allan Sørensen (f. 1975) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 2002. Han bor og arbejder i Odense. Han er blandt andet repræsenteret på Vejle Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Statens Museum for Kunst, Ny Carlsbergfondet, H.M. Queen Sonja Art Collection, Museum Jorn og Aros.