Read her English press release here

Galleri Lene Bilgrav er stolt af at kunne præsentere gruppeudstillingen Ensuite med deltagelse af Bodil Nielsen, Katrine Hvid, Milena Bonifacini og Peter Holm. Udstillingen er kurateret af Katrine Hvid.

På udstillingen Ensuite vises maleri, skulptur og installation, og hovedparten af værkerne er skabt til udstillingen og til at gå i dialog med hinanden. For de fire kunstnere gør det sig gældende, at deres arbejde tager udgangspunkt i maleri, både som medie og som model. På denne udstilling vil de vise værker som fluktuerer mellem todimensionelt og tredimensionelt.

Udstillingens grundlæggende præmis er gallerirummenes beboelsesagtige karakter, som samtidig har givet afsæt for en grundidé om at udfordre rummenes fremtoning og skabe en ny rumlig tilstand, der åbner for at give beskueren en reformuleret opfattelse af de kendte rum. Den dynamiske proces mellem rummene og de indføjede elementer tilstræber at give den besøgende en kropslig erfaring, hvor det sansende subjekt ved bevægelsen igennem udstillingen fornemmer sin egen tilstedeværelse i rummene. Det er intentionen at skabe en intim udstilling, der afføder et kropsligt nærvær.

Den forandrede rumlige tilstand formidles af både farve- og materialemøder, skala og skalaspring eksisterende på flere niveauer. Den kan aflæses som en udadgående zoombevægelse: iboende det enkelte værk, internt mellem en kunstners værker, som en relation mellem alle udstillede værker og endelig mellem værker og udstillingsrum. Udstillingstitlen Ensuite henviser til det processuelle forløb i tilblivelsen af udstillingen, og peger på at det kollegiale sammenspil er et væsentligt kuratorisk greb for udstillingen. Bodil Nielsen er inviteret til at skabe en ramme om udstillingen blandt andet ved farvesætning af væggene, hvilket kan aflæses som det første overordnede anslag i samspillet med rummene. Udstillingen er derefter opbygget i dialog med de deltagende kunstnere om deres værkers interne relationer.

De fire deltagende kunstnere arbejder på forskelligartede måder med maleriet. Peter Holm arbejder indenfor en formel abstraktion, hvor han ofte skaber tredimensionelle tableauer, og hvor tilgangen til maleriet bl.a. er en overflade, der er skabt med stor præcision uden spor af penslens strøg. Milena Bonifacini arbejder tredimensionelt med maleri på papmache og gips, og todimensionelt på pap og papir. Hendes udtryk er ofte biomorft, hvor formerne kan minde om noget genkendeligt men forbliver ’ukendte’. Bodil Nielsen arbejder både med maleri, værker på papir og installationer af for eksempel tekstil, hvor hun udforsker maleriets grundbestanddele med særligt fokus på lys og farve. Katrine Hvid arbejder med malegrundens taktilitet samt farve, lys og form. Hendes værker har ofte et tekstilt præg og fokus på detaljen.

Milena Bonifacini (f.1963 i Peru) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1982-89. Hun har udstillet bredt i hele Danmark, og hun har desuden udført flere udsmykninger. Bonifacini har modtaget Anne Marie Telmanyi født Carl Nielsen Legat. Katrine Hvid (f. 1966) Uddannet MA i musikvidenskab. Har udstillet solo og i gruppesammenhæng flere steder. I 2014 modtog hun KP-prisen på Kunstnernes Påskeudstilling, og i 2018 blev hun præmieret af Statens Kunstfond for sin kuratering af udstillingen Geometric Behavior i Kunstpakhuset i Ikast. Peter Holm (f.1960). Uddannet på Det Fynske Kunstakademi 1990-95. Har deltaget på mange solo- og gruppeudstillinger i ind- og udland. Har blandt andet lavet en stedsspecifik udsmykning til Brombærstien og Eventyrhaven i Odense. Bodil Nielsen (f.1957) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1986-93. Hun har adskillige solo- og gruppeudstillinger bag sig. Hun har blandt andet lavet udsmykning til Århus Universitetshospital. I 2013 modtog hun Eckersberg Medaillen, og i 2018 blev hun tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Udstillingen støttet af Keim Scandinavia A/S