Inge Ellegaard Estate

Inge Ellegaard (1953-2010) var en dansk maler. Hun tilhørte den gruppe af kunstnere, der brød igennem i starten af 1980’erne og hurtigt blev kendt som De Unge Vilde.

Inge Ellegaard uddannede sig på Skolen for Brugskunst og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Herfra gik det stærkt, og Inge Ellegaard deltog i flere af de udstillinger, der blev afgørende for De Unge Vilde, ligesom hun hurtigt begyndte at sælge sine værker til privatsamlere og museer. Efter 1980’erne havde Inge Ellegaard en række soloudstillinger, og fra 1996 var hun medlem af kunstnersammenslutningen Decembristerne.

Inge Ellegaards kunstneriske virke er kendetegnet ved tre ting: Dels en ekspressiv stil med en ofte meget markant farvepalet. Dels en udpræget interesse for bestemte motiver, som ofte udfoldes i lange serier af værker. Og dels en uventet og ofte humoristisk sammenblanding af kunsthistoriske perioder, motiver og titler. Fx har hun kombineret et motiv af den franske barokmaler Nicolas Poussin med referencer til ekspressionisten Edouard Manet og den danske nyklassicistiske kunstner Nicolai Abildgaard i værkserien ’Venus og Mars’ (1984-1985).

Hun er repræsenteret i samlingerne på Statens Museum for Kunst, ARoS, Horsens Kunstmuseum m.fl., og hendes værker fra 1980’erne fremhæves ofte som repræsentative for perioden. Blandt hendes sidste værker er vægmaleriet ’Tankeværksted – tankens flugt og selvstændighed’ i INCUBA Science Park på Aarhus Universitet (2007-2008). Mange husker desuden Inge Ellegaard fra maleriet ’To roser’, som blev udgivet som frimærke i 2010.

Tekst: Kamma Overgaard Hansen, kunsthistoriker, ph.d.

Nedenfor vises et udvalg af værker. For mere information kontakt venligst galleriet på galleri@lenebilgrav.dk