Katrine Hvid udstiller for første gang solo i galleriet. Med udgangspunkt i titlen About a Spoon Rack viser hun en række helt nye værker.

Katrine Hvid arbejder med et abstrakt og minimalistisk formsprog, hvor der er fokus på geometriske former, farver og linjer. Med akryl på ubehandlet bomuldslærred og med hendes helt særegne teknik frembringer hun værker, der nok er stringente, men som også rummer bevægelse og dybde. De sarte linjers vej hen over lærredet nærmest vibrerer og skaber liv i værket. De amorfe former er nogle gange det transparente lag, der giver linjerne modspil og skaber dybde i værket. Andre gange er de det, der fastholder linjerne mod den ensfarvede baggrund, eller står alene på en farvet flade.

Den stramme og kontrollerede malemåde er kendetegnende for Katrine Hvid. Og i det abstrakte formsprog kan forbindelsen til den ydre virkelighed synes at være helt forsvundet. Dog har Katrine Hvid til denne udstilling ladet sig inspirere af formerne på nogle meget gamle og amorft formede træskeer, hvor træets årer havde bestemt skeens form. Hun fortæller, at der var ”et møde med noget på én gang helt fremmed og alligevel meget velkendt”, der trak tråde til hendes kunstneriske praksis.

Katrine Hvid har blandt andet udstillet på Forårsudstillingen på Charlottenborg og på Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Århus, hvor hun blev hædret med KP-prisen i 2014. Hun er desuden præmieret af Statens Kunstfond som kurator for den dansk-amerikanske udstilling Geometric Behavior i Kunstpakhuset i 2018. Hun er uddannet cand.phil i musikvidenskab, som kunstner er hun selvlært.

Udstillingsperiode: 20. september – 2. november 2019.

Se flere værker her

Katrine Hvid CV