Det er med stor glæde, at vi kan byde indenfor til Earthenware, som er Nanna Riis Andersens første soloudstilling hos Galleri Lene Bilgrav. På udstillingen viser Nanna Riis Andersen maleri og keramik.

Farvemættet og detaljerigt

Nanna Riis Andersen arbejder både med maleri, tegning og skulptur og gerne med værker, der er kontekstgivende og refererer til hinanden i form af materiale, former og tegn. Både når det gælder maleri og skulptur, arbejder Nanna Riis Andersen i et overvejende abstrakt formsprog med referencer til noget genkendeligt. I hendes farvemættede, detaljerede billedunivers er der ofte mange lag og overlapninger, der skaber komplekse rum. Hun arbejder gerne med tynde og transparente farvelag, som gør værkerne både intense og lette. Det er værker, der åbner sig og rækker ud mod omverdenen.

Kroppe og krukker

Omdrejningspunktet for denne udstilling er kroppen og krukken og de begreber, vi forbinder med dem. Vi ser dog kun antydninger af disse former, for Nanna Riis Andersen er ikke interesseret i en direkte afbildning. I stedet er det mellemstadierne og overgangene, der interesserer hende. Det kan være den vekselvirkning, der er mellem ydre og indre, og hvordan både kroppen og krukken knytter an til det skrøbelige og det robuste. Derfor bliver former kun antydet, og de synes at befinde sig et sted mellem helhed og opløsning og mellem det flygtige og det fastholdte.

Jordens materialer

Udstillingens titel Earthenware betyder lertøj på dansk og er betegnelsen for en bestemt type keramik, der bliver brændt ved en lavere temperatur end stentøj, og som dermed er mere porøst. Samtidigt henviser titlen også til jordens materialer og til alt, der har forbindelse til jorden. Skulpturerne på denne udstilling er af lertøj og andre er af stentøj, og i malerierne har Nanna Riis Andersen blandt andet arbejdet med jordfarver.

Lidt om kunstneren

Nanna Riis Andersen (f. 1985) er uddannet på det Jyske Kunstakademi i 2007 – 2012. Hun har udstillet alene og i gruppesammenhæng på gallerier og udstillingssteder i Danmark og i udlandet. Hun har blandt andet deltaget på JCE Biennalen i 2015 og 2017 i Danmark, Italien og Frankrig. Hun er blevet tildelt Sven Holt´s legat i 2020 og Grosserer L.F. Foghts Fond i 2018. Hun bor og arbejder i Ringsted, og sidder i kunstrådet i Ringsted Kommune.