Read the text in English here: simon ganshorn_easy-easy_en_2022-11-22

DK/

Galleri Lene Bilgrav er glad for at kunne præsentere den første udstilling i galleriet med Simon Ganshorn. Simon Ganshorn er studerende på Det Fynske Kunstakademi, og på denne udstilling viser han nye malerier samt et videoværk. Teksten til udstillingen er baseret på en dialog mellem kurator og kunsthistoriker Sara Hatla og kunstner Simon Ganshorn.

Rolig Rolig

En tekst om Simon Ganshorns kunstneriske praksis baseret på intuition, dialog og Google.

  • Af kurator og kunsthistoriker Sara Hatla

Sara: Hvad synes du dén her tekst skal kunne? Er vi ude i en generel introduktion? Eller hvad skal den handle om?

Simon: Sådan tænker jeg det ikke. Den skal ikke handle om noget specifikt. Folk behøver ikke at vide præcis hvad der foregår i min kunst. Hvad foregår der? Der foregår mange ting. Jeg ved ikke hvad der foregår. Man kan blive ved med ikke at finde ud af hvad der foregår. For mig er et godt værk, det jeg ikke forstår, men som påvirker mig. Det værste er at gå på en udstilling og læse en formidlingstekst, der forklarer ”hvad det handler om”.  Det var butleren, der gjorde det. Mysteriet er løst…

Sara: Okay, men så lad os bare snakke lidt. Måske det bliver lidt svært så. Føler du, det er svært? Altså, at sætte ord på?

Simon: Nej, egentlig ikke. Jeg siger bare, at jeg ikke ligger inde med nogen ”rigtige” svar på dén måde.

Sara: Nej, det forstår jeg. Men vi sidder vel her sammen fordi vi skal prøve at finde ind til et eller andet i dine værker sammen… eller?

Simon: Ja og nej.  Altså, jeg kan godt forklare hvorfor vi sidder her. Det gør vi, fordi vi ikke kan forklare hvorfor vi sidder her. Det er udgangspunktet.

Sara:  Det kan man sige […]

Simon: Men jeg kan godt forklare, hvorfor jeg arbejder med kunst. Det er egentlig ikke svært for mig. Jeg har altid holdt af at skabe rum, jeg føler mig tryg i. Sådan havde jeg det allerede som barn, hvor jeg elskede at indrette mit værelse. Jeg havde den her trang til at skabe et rum, en stemning, en atmosfære, der trykkede på min krop på den helt rigtige måde og hvor jeg kunne lukke omverdenen ude. Maleriet er for mig en fortsættelse af dette, selvfølgelig tilsat alle mulige andre interesserer, som det at anvende ukonventionelle materialer, så de får en ny æstetisk, eksistensberettigelse og så videre. Maleriet skal ikke dominere rummet. Det handler ikke kun om maleriet. Det handler om en orkestrering eller synkronisering, hvor maleriet indgår som en behagelig baggrundsstøj, en rumopdeler, en accentuering, en membran, en visuel kugledyne, en behagelig hvisken, et velplaceret hårdt tryk på kroppen. Det er den fysiske stimulering af kroppen gennem maleriet, jeg afsøger og ikke maleriet som medie. Det er eskapisme og virkelighed på samme tid. Måske stræber jeg i virkeligheden efter at skabe et rum, hvor vi kan diskutere, hvad virkeligheden er. Et rum, der giver folk et frikvarter. Et frikvarter, der trækker længere og længere ud og hvor vi leger nogle sjove lege sammen.

Jeg ser mig omkring i atelieret. Der ligger en klase bananer på skrivebordet.
Jeg ser porcelænskopper placeret på coasters i træ.
Jeg ser en hammer med en perlekæde viklet om skaftet. Jeg ser rygvendte malerier, stueplanter med store, blanke blade og en pakke med tarotkort…. Simon åbner pakken og trækker et kort…

Simon:  Tarotkortet er Ypperste Præstinden.  Nøgleord: Måne, adgang til intuitive kræfter, healing, uafhængighed, indre harmoni, højere bevidsthed.

Ypperstepræstinden repræsenteres af måne-gudinden Isis. Hun er omgivet af et fint netværk af lysstråler, et udtryk for hendes spirituelle natur.

Hendes væsen er ubegrænset uafhængighed. Hun er i kontakt med sine intuitive evner, som hun kan have fuldstændig tillid til. Hun opfatter og står i forbindelse med sin egen indre stemme, hendes indre vejleder og healer. Dette ytrer sig udadtil i hendes ansvarlighed over for sig selv og i hendes selvtillid. Ligesom kamelen kan tilbagelægge lange strækninger uden vand gennem ørkenen, således udstråler også det menneske som har opdaget sine egne indre kilder, en tilfreds væren-sig-selv-nok. Du finder frugtbare oaser (blomster og frugter) forneden på kortet.

Ypperstepræstinden er i dette sæt et af de stærkeste kort for balance, ligevægt og harmoni. Den øverste halvdel af hendes krop fremstiller det receptivt kvindelige. Dette understreges af de opadsvungne linjer, og de opadpegende halvmåner bag hendes hoved. Kronen fremstiller månen, som modtager solens lys. Fra navlen og nedad udtrykker hendes krop det mandlige princip; ligeliniet, dynamisk, målbevidst. Pilen og buen i hendes skød understreger dette. Når strengen trækkes ud, opnår buen den spænding, som får pilen til at fare fremad mod målet. Når vi besinder os på vor egen styrke, sættes uanede hændelser i gang i vort liv.

Kortet ypperstepræstinden kan henvise til overnaturlig opfattelsesevne og intuitive evner som for eksempel clairvoyance, telepati, kreativ visualisering, empati, intuitiv viden og healende kræfter.

Henvisning: Du har nu adgang til dine intuitive kræfter. Du skal videreudvikle dem. Pas på din uafhængighed!

Spørgsmål: Findes der områder i dit liv, hvor du lader dig påvirke af andre og ikke har tillid til din egen intuition?

Bekræftelse: Jeg har tillid til mine intuitive evner

APPENDIX:
DOORS THAT MIGHT LEAD TO REVELATIONS, INTERPRETATIONS OR ASSOCIATIONS
– based on an Instagram correspondence.

Five Infatuations:

Fitness

OMG. Hvor skal jeg begynde? Angsten for ikke at kunne leve op til kropsidealet. Nørderiet omkring kosten.  Samtalerne om forskellige muskelgrupper. Fyre der taler om deres bryster. Besættelsen af vækst. Det rigtige fitness tøj.  Den seksuelt ladede energi. Liderlige blikke. Scor.dk samtaler hen over maskinerne. Motivationsplakater af moderne gladiatorer. Anspændthed. Proteinpulver. Kreatin. Få et bedre pump. Dødløft. Dominans. Jernskiver. Sved. Lugt.

Fitness Center means a facility where individuals use equipment or space for the purpose of physical
exercise. (Lawinsider.com)

Nærdøds-oplevelser

I watch at least one near-death documentary a day. Death is merely the beginning of a new experience. Ultimate consciousness. A beautiful cosmic play showered in light. Divine infinity. The thought that I might return in the shape of an oak. These are my convictions and yet I am terrified of death.

Nogle mennesker som i forbindelse med ulykker eller sygdom har været døde et kort øjeblik og er blevet genoplivet, kan fortælle at de var ved bevidsthed og havde nogle særlige oplevelser mens de var døde. Dette kaldes nærdødsoplevelser. Hvis man læser disse menneskers beretninger, vil man se at der er mange ligheder mellem vidt forskellige menneskers oplevelser af døden. Det tyder på at vi alle kommer igennem de samme ting når vi dør, uanset hvilken religiøs overbevisning vi har (eller ikke har) mens vi lever.

Det folk typisk fortæller, er at man befinder sig i en tilstand hvor man svæver over sin fysiske krop. Man kan se alt hvad der foregår, og høre hvad folk siger om omkring en. Mange bliver opmærksomme på en tunnel med et kraftigt lys som de føler sig meget tiltrukket af. I lyset bliver man måske mødt af afdøde familiemedlemmer eller et lysvæsen som har noget at fortælle en. Mange fortæller at de føler sig hjemme i lyset og ikke har lyst til at forlade det, men de får at vide at de ikke skal dø endnu, og må vende tilbage. (efterlivet.dk)

Magic Cards

Magic Cards are the essence of the mysterious (though in my mind a trip to the shopping mall is potentially just as adventurous).  Magic cards represent my first intense encounter with art – or more accurately my first encounter with an art that channeled me into another world. I felt immensely attracted by the mysteriousness that these cards represented. I did not collect to play. More than the game itself it was the aesthetics as well as the magical lyricism that had me spellbound. Holding the cards as a child I felt something magical, mysterious, and inexplicable. It was a physical sensation. A tangling excitement. It is that exact feeling I strive for in my work.      

A player in Magic takes the role of a Planeswalker, a powerful wizard who can travel (“walk”) between dimensions (“planes”) of the Multiverse, doing battle with other players as Planeswalkers by casting spells, using artifacts, and summoning creatures as depicted on individual cards drawn from their individual decks. (wikipedia.org)

Religion

I define myself as a spiritual being. I believe in infinity. I sometimes feel the urge to start my own religion. 

Oprindelse: Fra latin religio (genitiv -onis) ‘gudsfrygt, fromhed’, ordret ‘fastbinding’, af religare ‘binde fast’
Betydning: Et samfunds eller en kulturs organiserede tilbedelse af en gud, guder eller overmenneskelige kræfter og den livsopfattelse og de ritualer der knytter sig hertil. (ordnet.dk)

Et trossamfund kan registreres som anerkendt tros- samfund, såfremt det: 1) har mindst 50 myndige medlemmer, der enten har fast bopæl i Danmark eller dansk indfødsret, og 2) ikke opfordrer til eller foretager noget, der strider mod bestemmelser i lov eller bestemmelser fastsat i medfør af lov. (retsinformation.dk, LOV nr 1533 af 19/12/2017)

ASMR videos

Fordi de går I min krop.

ASMR stands for autonomous sensory meridian response. It is a sensory and emotional reaction to certain stimuli. ASMR typically causes a tingling sensation that begins at the top of the head in response to soft or gentle triggers, such as having your face lightly touched or hearing someone whisper. Also known as “brain massage,” it’s triggered by placid sights and sounds such as whispers, accents, and crackles.
(Verywellmind.com)

Two Books

Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It, by Chriss Voss

Someone in my gym gave me this book. It is quite corporate. It is written by a former FBI agent. He describes his hostage negotiation techniques which can also be applied to other forms of negotiations. As someone who is interested in selling my art, I thought it might be useful.   

Rooted in the real-life experiences of an intelligence professional at the top of his game, Never Split the Difference will give you the competitive edge in any discussion.
(goodreads.com)

Life of Jesus, by Ellen White

The other day I was walking down the street.

People from the Pentecostal Church were handing out free literature to by passers.

I kind of like the churchy graphic design. I also like religion in general: Its stories, the rituals, the imagination, and the faith that people put into bibles, books and publications like these fascinate me.

Therefore, I took the book.

Though I like books, I rarely read them to the end.

Pentecostalism is a movement within Protestant Christianity that emphasizes the gifts of the Holy Spirit — specifically, speaking in tongues, or what scholars call glossolalia, as well as supernatural healing and other manifestations of the Holy Spirit.  (pewresearch.org)

Three Destinations

Dreams:

Dreams are not fiction. Dreams are just as real as reality. When I wake up, I carry the dream with me. I am unable to let go of the feelings that the dream imposes on me.

One of the most well-regarded systems for interpreting dream reports is called the Hall and Van de Castle System, which codifies dreams in terms of the characters that appear within them, the interactions these characters have and the effects these interactions subsequently have.
(sciencealert.com)

Fantasy:

I imagine myself as an elf living in the hills. My horse is the Shire breed. Dauntingly red. I carry my warbow and my arrows. The bow is among the objects I desire the most.

Tall as a young tree, lithe, immensely strong, able swiftly to draw a great war-bow and shoot down a Nazgûl, endowed with the tremendous vitality of Elvish bodies, so hard and resistant to hurt that he went only in light shoes over rock or through snow, the most tireless of all the fellowship
(description of Legolas, Lord of The Rings by J.R.R. Tolkien)

Anxiety:

Fiction is reality. Reality is fiction. The most evident real fiction is anxiety.

Mantras for anxiety focus on easing anxiety via spiritual support, enlightenment, and promoting feelings of calm. A mantra is a word, sound, or phrase that a person repeats while meditating or chanting. You will feel relaxation after one session but the more you do this the better you will be able to let go of the daily anxiety, stress, and tension.

(medicalnewstoday.com)

Reality is the sum or aggregate of all that is real or existent within a system, as opposed to that which is only imaginary. – Wikipedia

All our knowledge has its origin in our perceptions – Leonardo da Vinci