Det er med stor glæde, at Galleri Lene Bilgrav endelig kan åbne udstillingen ’Kragen, svinet, hammeren, skruetrækkeren, øksen & fastnøglen’ med værker af Svend-Allan Sørensen. Udstillingen består af en lang række grafiske værker, hvor der blandt motiverne vil være en krage, et svin, en hammer, en skruetrækker, en økse og en fastnøgle!

Se fotos fra udstillingen og et udvalg af værker nederst på siden her

Fuld fart frem i bakgear

Ifølge Svend-Allan Sørensen er værkerne på denne udstilling ”mark, skov og værksted.” Han er opvokset på en midtjysk gård, og han siger, at hans værker ”de seneste år har bevæget sig frem mod en tilbagevenden til min landlige opvækst, som kørte jeg med fuld fart frem i bakgear.” Motiverne udspringer af det interessefelt, som Svend-Allan Sørensen har som kunstner og jæger. Det er ærlige, nøgterne og underfundige værker, der peger på begreber som sprog, natur, kultur, erindring, inspiration og proces.

Kragen og den gode sætning

Svend-Allan Sørensen har gennem en årrække arbejdet med sætninger og ord i sine værker. Underfundige sætninger og ordspil, som forstyrrer og forundrer. De sidste seks år har det især handlet om sætninger med ordet kragen. Svend-Allan Sørensen opsnuser, hvad han selv kalder ”gode sætninger”, og i disse sætninger erstatter han navneordet med ordet krage. Det skaber nye, særegne og måske ikke umiddelbart forståelige sætninger, der åbner og udvider sig i mødet med beskueren.

Referencer til Gernes og Baselitz

I flere af Svend-Allan Sørensens værker er der referencer. Referencer til natur, til kunstnere og til kunst. For eksempel refererer serien af ”Værktøjsbilleder” til selve den analoge, grafiske skabelsesproces, samtidig med at der dukker glimt af kunstnerens egne tidligere værker op. ”Værktøjsbilleder” er ligeledes en reference til Poul Gernes, der i 60´erne skabte grafiske værker ved af slå trykpladen med en hammer. Georg Baselitz får også en hilsen fra kragen, der hænger med hovedet nedad, ligesom der i et værk refereres til rockbandet 4 Non Blondes.

Kongelig hæder

Svend-Allan Sørensen (f. 1975) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1997-2002. Han bor og arbejder i Odense og arbejder primært med grafik. Han har haft soloudstillinger på blandt andet Museum Jorn, Nikolaj Kunsthal, Overgaden – Institut for Samtidskunst og på Vendsyssel Kunstmuseum. Hans værker findes i samlingerne på blandt andet Aros, Statens Museum for Kunst, Ny Carlsbergfondet og H M Dronning Sonjas Kunstsamling. Han er blandt andet tildelt Queen Sonjas Print Award i 2014. Samtidig med denne udstilling er Svend-Allan Sørensen aktuel med en udstilling sammen med Thordis Adalsteinsdottir hos Galleri Specta i København.